Blue Europe zebrała się wczoraj w celu ustalenia, nad którymi zagadnieniami będziemy pracować w nadjeżdżających latach. Z przyjemnością udostępniamy listę.

GŁÓWNE TEMATY:

• „Inteligentne miasta” (Smart Cities): jakie są cele inteligentnych miast w Europie Środkowej i Wschodniej? W jaki sposób te miasta są chowane w globalnej konkurencji? Czy będą ewolucje?Grupa robocza została już zorganizowana i będzie pracować nad długim dokumentem, który ma zostać wydany tego lata. Grupa robocza może przyjmować wnioski od badaczy oraz studentów z zakresu prawa i technologii informatycznych. Proszę skontaktować się z nami jeśli jesteś zainteresowany.
  • Zmiany technologiczne. Temat ten został przedłużony na następne dwa lata.
  • Energia jądrowa w Europie Środkowej.
  • Strefa handlowa południowego Morza Bałtyckiego.
  • Kryptowaluty i gospodarka przyszłości. Grupa robocza została już zainicjowana przez pana Fabregue, przewodniczącego Blue Europe. Proszę wyślić życiorys przez e-mail z danymi kontaktowymi w celu sprawdzenia.
  • Czwarta rewolucja przemysłowa. Grupa robocza pod przewodnictwem Dr.Combot nie przyjmuje obecnie nowych członków.

JAK WYSŁAĆ DO NAS SWÓJ ARTYKUL

Oprócz tego konkretnego tematu, akceptujemy wszystkie artykuły dotyczące ekonomii (w tym ekonemetria i statystyki), prawa (wszystkie bezpieczne obszary praw człowieka i prawa karnego), technologii, przemysłu (w tym procesów przemysłowych) Lub politologia dopóki dotyczą kraje na których nasz Thnik Hub się koncentruje, dopóki artykuł przestrzega następne zasady:

• Dokument musi być oryginalny i nie może być publikowany w innym miejscu. Można przesłać zmianę projektu poprzedniego artykułu lub zaktualizowany syntezę dokumentu prezentowanego w innych mediach (czasopisma, strony internetowe, zespoły ekspertów itp.).
  • Musi być bogata w źródła, zwłaszcza w odniesieniu do danych dotyczących ekonomii i dokumentów technicznych
  • Dokument musi być informacyjny i dostępny dla wszystkich osób pracujących w terenie.
  • Mają długość co najmniej 10 000 znaków (w tym spacje i przecinki).

Akceptujemy wszelkie zgłoszenia od badaczy terenowych, w tym niezależnych i niepowiązanych naukowców. Wszystkie zgłoszenia podlegają wzajemnej ocenie, a proces przeglądu trwa średnio od 2 do 10 tygodni, w zależności od czasu trwania. Nie ma terminu składania wniosków i będziemy je na bieżąco analizować. Aby skontaktować się o tym z nami:

• Wysleć e-mail do Dr. Wiśniewskiego na contact@blue-europe.eu; tytuł emailu: Working Paper Series: „ [tytuł twojego artykułu] ”.
  • Podaj swoje imię i nazwisko, adres e-mail i przynależność do instytucji, jeśli dotyczy.
  • Jeśli piszesz pełny dokument: Załączyć dokument, w tym jednostronicowe podsumowanie dokumentu (nie prosty podsumowanie, tylko pełne podsumowanie z kluczowymi ustaleniami/wnioskami). Źródła powinny być sformatowane w formie przypisów lub wycen z chicagowskiej instrukcji stylu.
  • Jeśli artykuł jest krótki : uwzględnij go i jego wnioski.

Członkostwo jest również ponownie otwarte na wnioski, z limitem 5 nowych członków w tym roku. Aby dołączyć do naszego Think Hub, prosimy o kontakt z dr. Wiśniewskim na adres contact@blue-europe.eu lub z P. de la Bassetière na adres pawel.d@blue-europe.eu.

*Austria, Polska, Estonia, Litwa, Łotwa, Węgry, Chorwacja, Słowacja, Republika Czeska, Rumunia, Słowenia, Bułgaria, Serbia i Ukraina (na Ukrainie nie przyjęto żadnego dokumentu w sprawie nauki politycznej).